Sofrologija, trudnoća i priprema za porođaj

Sofrologija i sportska takmičenja
January 6, 2021
Sofrologija i rad u kompanijama „team building“
January 6, 2021
Sofrologija i sportska takmičenja
January 6, 2021
Sofrologija i rad u kompanijama „team building“
January 6, 2021

Svrha sofrologije u ovom periodu koji je jako specifičan i važan za svaku ženu je da nam pomogne da vizualizujemo rođenje našeg deteta na pozitivan način, zamišljajući ga unapred. Da bi to uradile, sofrolog će vam objasniti kako da postanete svesni vašeg tela mentalno i fizički. Usredsređujući se na senzacije, moći ćete bolje da kontrolišemo svoje emocije, kako se ne bi podvrgli porođaju, već da ga živite u potpunosti. Kroz vežbe opuštanja stičete samopouzdanje, prevazilazite strahove i bolje prihvatate bol. Spokojnije, uspevamo da se opustimo u vreme porođaja, jer ćemo se na neki način osećati kao da smo već doživeli ovaj trenutak.

Kada početi sa sofrologijom u pripremi za porođaj?

Možemo da počnemo pripremu za porođaj od četvrtog ili petog meseca trudnoće, kada naš stomak počinje da se zaokružuje. Sofrolog moze organizovati grupne ili individualne vezbe gde se uce razlicite tehnike disanja i kako da kontrolišete dah, opuštajući se i oslobađajući sve tenzije .

Vežbe koje nam pomažu da vizualizujemo porodjaj  i da prozivimo ovaj događaj čineći ga pozitivnim. Mozemo da snimamo časove i kod kuće da vezbamo kada imamo potrebu!

U zavisnosti od motivacije potrebno je oko 6 seansi da  usvojite vezbe koje ce Vas pripremiti za taj divan momenat, rodjenja Vaseg deteta.