Ana Otović

Moje ime je Ana Otović, po zanimanju sam stomatolog, ali me je životni put naveo u Francusku gde sam živela i upoznala jednu divnu profesiju koja se zove Sofrolog. Shvatila sam da me rad sa ljudima ispunjava, čini srećnom, osećaj kada vodite osobu u pravom smeru je predivan!

Ovo je profesija koja je prisutna u Francuskoj od 80-tih godina prošlog veka. Sofrolog je komplementaran sa psiholozima, psihoterapeutima, psihijatrima, lekarima… Sofrolog je takodje prisutan u kolektivima, bolnicama, školama, vrtićima…

Za sofrologa ne postoje starosne granice, ne postoje limiti u radu, on je tu da bez osude sasluša, uvede novi pogled na predjašnje dogadjaje, vrlo često dovodi do novih zaključaka i pomaka u razmišljanju . Počinjemo laganije i opuštenije da gledamo na stvari, više se smejemo, uživamo u svakodnevnom životu. Vraćamo se starim zaboravljenim vrednostima.

Sofrologija veliku pažnju posvećuje prvenstveno našem telu. Naučićete tehnike dinamičke relaksacije i opuštanja tela i uma. Uskladićete vaše disanje sa vašim aktivnostima. Naučićete da se opustite, uživate u svom društvu i da se volite.

Vizuelizacija je takodje bitan segment rada Sofrologa. Naš um ne prepoznaje da li je u pitanju imaginacija ili stvarnost. Tako vizuelizacijom možemo da otputujemo bilo gde, a ipak smo na poslu.

Možemo da radimo na:

- uklanjanju fobija

- kontrolisanju napada panike

- poboljšanju sna

- smanjenju hiperaktivnosi kod dece

- poboljšanju paznje i koncentracije

- poboljšanju samopouzdanja

- jačanju sopstvenih kvaliteta

Sofrologija je vrlo jednostavna tehnika, potrebna je samo dobra volja i posle 4-5 seansi (jednom nedeljno) osetićete koliko ste smireniji, opušteniji, reakcije su Vam mirnije, um vam je tiši, san Vam je čvršći, ustajete odmorniji. Benefiti su neprocenljivi! U pitanju je samo 5-6 nedelja po jedna terapija od 1-1.5h, složićete se vrlo kratak period za ovakve pomake!